nivo nivo nivo nivo nivo nivo nivo

Zomerse hartige taart met 3-kleuren romaatjes

 

Ingrediënten

  • 5 vellen filodeeg (in vriezer bij supermarkt) laten ontdooien onder een  theedoek
  • 5 el olijfolie
  • 500 gram zoete aardappelen
  • 2 tenen knoflook
  • 2 rode uien
  • 360 gram romatomaatjes in 3 kleuren (te koop in emmertje)
  • 2 tl gedroogde tijm
  • 2 el balsamicoazijn
Hartige taart
Keukenspullen
  • Quichevorm (ca. 24 cm doorsnede)
  • Bak kwast
  • Puree stamper
 
Bereiding
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet de quichevorm in met 1 el olie. Leg er een vel filodeeg in en bestrijk met ½ el olie. Leg schuin hierop een 2e vel, zodat de hoeken verspringen en bestrijk met olie. Herhaal met de rest van de vellen. Vouw overhangende hoeken naar binnen. Bak ca. 10 minuten in het midden van de oven.
  • Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in water met zout en 1 teen knoflook in 10 minuten gaar. Giet af en stamp met de pureestamper tot puree. Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel  wat zout.
  • Snij de uien in halve ringen en halveer de tomaten. Snijd de rest van de knoflook fijn. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de knoflook, ui en tijm 10 minuten op laag vuur.
  • Voeg de azijn toe en bak nog 5 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel wat zout.
  • Verdeel  de puree over het filodeeg en schep het ui-tijmmengsel erop.
  • Verdeel de tomaten erover met de snijkant naar boven en bestrooi met peper. Bak ca. 10 minuten in de oven.

    Serveer direct.